De Beker van Kroatië (Kroatisch: Hrvatski nogometni kup) is het nationale voetbalbekertoernooi van Kroatië dat door de Kroatische voetbalbond (HNS) wordt georganiseerd.

Het toernooi werd in 1941 voor het eerst georganiseerd. In 1992, nadat Kroatië opnieuw een onafhankelijke staat werd, werd het toernooi opnieuw georganiseerd. De winnaar mag deelnemen aan de kwalificatieronden van de UEFA Europa Conference League (voorheen de UEFA Cup/Europa League).

**Kroatië - Beker**

De Kroatische voetbalbeker, ook bekend als de Kroatië - Beker, is een nationale voetbalbekercompetitie in Kroatië. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door de Kroatische voetbalbond (HNS) en staat open voor alle Kroatische voetbalclubs.

De wedstrijd wordt gespeeld met een knock-outsysteem met één wedstrijd, waarbij de teams in elke ronde aan elkaar worden gekoppeld. De finale wordt gespeeld in een enkele wedstrijd op een vooraf bepaalde locatie. De winnaar van de beker plaatst zich voor de UEFA Europa League.

De meest succesvolle club in de geschiedenis van de Kroatië - Beker is Dinamo Zagreb, met 16 overwinningen. Andere clubs die de beker meerdere keren hebben gewonnen zijn Hajduk Split (7 overwinningen) en NK Osijek (2 overwinningen).

De Kroatië - Beker is een prestigieuze competitie die een van de belangrijkste voetbalgebeurtenissen in Kroatië is. Het toernooi trekt een grote schare fans en biedt een platform voor opkomende Kroatische voetbaltalenten.