Results

Date R Thuis vs Uit -
06/10 10:42 - Palmetto Championship vs View
**Palmetto Championship**

Het Palmetto Championship is een professioneel golftoernooi op de PGA Tour dat jaarlijks wordt gehouden in de Congaree Golf Club in Ridgeland, South Carolina. Het toernooi werd voor het eerst gespeeld in 2021 en wordt gesponsord door RBC.

**Baan**

De Congaree Golf Club is een privé-golfbaan ontworpen door Tom Fazio. De baan staat bekend om zijn weelderige fairways, uitdagende greens en prachtige landschap. De baan meet 7.655 yards van de kampioenstees en heeft een par van 71.

**Geschiedenis**

Het Palmetto Championship werd opgericht in 2021 als vervanging voor het RBC Canadian Open, dat dat jaar werd geannuleerd vanwege de COVID-19-pandemie. Het toernooi werd gewonnen door Garrick Higgo, die op de laatste dag een ronde van 64 maakte om met twee slagen voorsprong te winnen.

**Formaat**

Het Palmetto Championship is een 72-holes stroke play-toernooi. De top 65 spelers en gelijke stand na twee ronden gaan door naar het weekend.

**Prijzengeld**

Het totale prijzengeld voor het Palmetto Championship is $ 8.300.000. De winnaar ontvangt $ 1.476.000.

**Belang**

Het Palmetto Championship is een belangrijk toernooi op de PGA Tour. Het biedt FedEx Cup-punten en een plaats in het veld voor de volgende Masters. Het toernooi is ook een belangrijk evenement voor de lokale gemeenschap en trekt elk jaar duizenden fans.